Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

HET DOEL VAN HET FESTIVAL

Het begon allemaal met de droom een huis te bouwen met een constructie van een levende boom. Tijdens het werken aan deze droom leerden we zo veel, dat het niet eerlijk voelde deze kennis voor onszelf te houden. Dit moesten we delen. Want is dat niet wat de natuur ons vertelt? Plant een paar zaadjes en uiteindelijk zal er een bos ontstaan.

Zo ontkiemde het Living Village Festival, en van het delen van kennis over levend bouwen werd het een festival dat nu vele vormen van bewust en natuurlijk leven omvat. Dit is wat je kunt verwachten:

Bewustwording

Lezingen, workshops, ideeën en uitvindingen. Tijdens het festival brengen we belangrijke sprekers, influencers en inspirerende organisaties samen om het te hebben over de grote én kleine problemen van deze wereld. Wat gebeurt er, wat betekent dat voor jou en mij en hoe kunnen we dingen veranderen?

Ook nodigen we je uit om te leren over ‘off grid’ leven en bushcrafting. Van ‘pollution naar solution’ is onze belangrijkste drijfveer, en het creëren van bewustwording is de eerste stap.

Community

Interactie, openheid en betrokkenheid; tijdens het festival delen en feesten we samen. Zo ontstaat er een eigen samenleving, met inwoners uit al meer dan 30 landen.

We nodigen tribes, gemeenschappen, flow towns en gelijkgezinde geesten uit om samen met ons te groeien. Eens een villager, altijd een villager is wat we zeggen. Een community waarin we ontvangen, maar ook delen en begrijpen.

Duurzaamheid

Waarom bouwen aan één droom, terwijl er zoveel zijn om aandacht te geven? We weten al lang dat veel van de gekozen manieren en materialen niet de beste oplossing zijn. Sterker nog, eerder de allerslechtste. Tijdens dit festival presenteren we nieuwe ideeën en zijn er workshops en lezingen waarin je leert hoe je je eigen leven kunt veranderen en gebruik kunt maken van duurzame materialen.

We geloven dat kleine stapjes uiteindelijk heel veel teweeg kunnen brengen. Samen creëren we een betere toekomst. Want als moeder Aarde gelukkig is, zullen wij en alle andere bewoners ook gelukkig zijn!

Kunst

De geest prikkelen op een manier die je niet verwacht, dat is waarom we kunst gebruiken als vorm van communicatie. Elk jaar bouwen we een uniek centraal kunstwerk, bijpassende art & deco en natuurlijk kun je levende bouwwerken bewonderen.

Denk je dat je het allemaal al hebt gezien? Dan dagen we je uit om mee te doen met één van de vele workshops of zomaar in één van de diverse kunstvormen te stappen: Vuurshows, the magic forest, contact-dance, open space poëzie, theater, poi of de woodcarvers village, kortom: meer dan genoeg te ontdekken.

Muziek

Muziek is de taal van het lichaam, het hart en de ziel. Daarom staan we open voor drumcirkels (tot 22.00 uur), rainbow cirkels, jamsessies en healing/sjamanistische muzieksessies. Naast het leren, groeien en kennis delen moet er ook ruimte voor ontlading en ontspanning zijn.

Dat is ook waarom muziek hier is: om te feesten en te vieren! We hebben ons best gedaan om de tofste bands, DJ’s en akoestische artiesten te selecteren, zodat iedereen zich kan onderdompelen in fijne sferen en opzwepende vibes.

The Living Village viert de onlosmakelijke verbondenheid tussen mensen en de natuur. Een droom die werkelijkheid wordt in deze unieke tijd waarin we leven. Laten we allemaal samenkomen!

  • By: Johan Bokma